Vlinderen van een betonvloer

Bent u op zoek naar een serieuze partij voor het vlinderen van een betonvloer? Dan is Van Esterik uw aangewezen partner. Als u een betonvloer laat storten voor uw woning of bedrijfsvloer, hebt u gegarandeerd een stijlvolle en robuuste vloer die tegen een stootje kan. En die zeer praktisch is in het onderhoud.

Maar een betonvloer storten vereist wat meer werk dan u op het eerste gezicht vermoedt. Om de vloer mooi glad en strak te maken is het vlinderen van een betonvloer noodzakelijk. Hieronder leest u hoe dat in zijn werk gaat.

Waarom het vlinderen van een betonvloer?

Nadat een betonvloer gestort is, is het werk pas in een tussenfase. Aanvankelijk ziet de vloer er redelijk vlak uit. Maar tijdens het uitharden van het beton ontstaan standaard hobbels en bobbels. U begrijpt dat uitgehard beton zeer lastig te bewerken is. Om een betonvloer mooi te egaliseren is het vlinderen van een betonvloer nodig. Voor een duurzaam en mooi eindresultaat van bijvoorbeeld de vloer van uw begane grond.

Wat is het vlinderen van een betonvloer?

Een betonvloer vlinderen is de geijkte methode om de vloer een ruimtelijke, strakke en gladde uitstraling te geven. Als eindresultaat geeft gevlinderd beton een veel mooiere uitstraling dan ruw gestort beton. Beton vlinderen doen onze experts met een speciale vlindermachine. Dat is een beproefde manier om de betonvloer mooi glad en slijtvast te maken. De vloer wordt dan eerst opgeschuurd, waarna er een slijtvast materiaal overheen gestrooid wordt. Dat doen we in het opstijvende beton. Dit materiaal wordt in het beton gedraaid met behulp van de vlindermachine. Bekijk onze mooie projecten.

Vlinderen van een betonvloer Vlinderen van een betonvloer1 betonvloer-voor-bedrijfspand

Voordelen van het vlinderen van een betonvloer

Een betonvloer vlinderen heeft een aantal opmerkelijke voordelen. Een gevlinderde betonvloer heeft een harde toplaag waardoor hij super slijtvast is. U hebt dus jarenlang plezier van een gevlinderde vloer. Wel heeft beton - net als andere materialen - af en toe onderhoud nodig. Met de juiste behandeling van een coating of impregneermiddel beschermt u uw vloer afdoende tegen vuil en vlekken. En behoudt de gevlinderde betonvloer zijn look. Uiteraard heeft een gevlinderde vloer als voordeel dat deze naadloos is en dat er zich geen vuil en stof ophoopt in kieren.

Betonvloer vlinderen en kleurgebruik

Wilt u een gevlinderde betonvloer met een speciale kleur? Dat is mogelijk. Dan voegen we de juiste hoeveelheid kleurpigment aan het betonmengsel toe tijdens het vlinderen. Dit is een ideale manier om uw woonkamer een originele uitstraling te verlenen of verschillende secties in uw bedrijfshal aan te duiden.

Gevlinderde betonvloer prijs

Wat is uw investering in het beton vlinderen? De prijs van gevlinderd beton hangt af van de grootte van het oppervlakte en wat u gevlinderd wilt hebben. Vraag een offerte aan, of bel ons meteen voor een inschatting van de kosten. Een gevlinderde vloer hoeft niet duur te zijn. Deze geeft een ruime, industriële en moderne uitstraling aan uw vloer. Bel direct en zo hoeft u niet verder te zoeken naar wat de prijs is van beton vlinderen. Voordat er beton gevlinderd kan worden is er eerst wel gestort beton nodig.

Schakel Van Esterik in voor het vlinderen van een betonvloer

Voor het vlinderen van een betonvloer kunt u uiteraard altijd terecht bij de specialisten van Van Esterik. Neemt u daarvoor contact met ons op. We staan u graag te woord.

Van Esterik Betonwerken

  • checkPersoonlijke service
  • checkRuim 20 jaar ervaring
  • checkBinnen 1 dag offerte
  • checkOveral in Nederland