Betonvloer schuur

Betonvloer in een schuur

Bij de keuze voor de vloer in de schuur is een betonvloer het meest voor de hand liggende. Een betonvloer in de schuur vormt een stevige en stabiele ondergrond. Zeker voor een ruimte als de schuur brengt dit vele voordelen met zich mee. Zo is beton sterk, zorgt het ervoor dat geluidsoverlast wordt tegengegaan en is het waterdicht. Een houten vloer geeft, ten opzichte van een betonvloer aanbouw, veel minder voordelen. 

De betonspecialist aan de slag

Het storten van een betonvloer in de schuur is een karwei, waar veel klussers tegenop zien. Het is daarom verstandig dit over te laten aan de vakman. 
Onze betonexpers zullen allereerst de ondergrond van de schuur in gereedheid brengen.  Een stabiele ondergrond kan bijvoorbeeld met vulzand worden verkregen. Ook isolatieplaten zijn een optie. Daarna komt een laag plasticfolie over de ondergrond. Dit zorgt er voor dat er geen vocht in wanden en ondervloer trekt. De folie beschermt ook het onderste deel van de muren, mits deze lang genoeg zijn. Naden en kieren worden met purschuim opgevuld. 

Bewapening 

In een betonvloer wordt altijd bewapening toegepast. Bouwstaalmatten maken de vloer extra stevig en worden als het ware zwevend aangebracht, rustende op klosjes of balkjes. Leidingen en/of vloerverwarming kunnen in deze fase ook worden geïnstalleerd. Zwaluwstaartplaten zijn prima voor de vloer, die wat minder gewicht moeten dragen. 

Storten beton en droogtijd


De professionele betonverwerker gaat nu aan de gang met storten van het beton. Om uitdrogen te voorkomen zal plasticfolie over het beton worden aangebracht. Is de vloer afgevlakt dan zal twee dagen nodig zijn om te drogen. Deze is dan beloopbaar, maar nog lang niet goed droog om bijvoorbeeld tegels op aan te brengen. Het kan nog wel een maand duren voordat de vloer kan worden afgewerkt. Ga je eerder aan het tegelen dan zullen deze na verloop van tijd loslaten. Rustig de tijd nemen is slim!

Van Esterik Betonwerken

  • checkRuim 20 jaar ervaring
  • checkBinnen 1 dag offerte
  • checkOveral in Nederland
  • checkVerkoop materiaal
  • checkScherpe tarieven
  • checkVCA gecertificeerd