Fundering tuinhuis

Zelf een tuinhuisje bouwen

Een ervaren klusser zal, wanneer er plannen zijn om een tuinhuisje te realiseren, zelf de handen uit de mouwen steken. Een stevig tuinhuisje heeft een goede fundering nodig. Haaks en waterpas, zodat er gemakkelijk een tuinhuisje op gebouwd kan worden. Het is misschien wel één van de belangrijkste voorwaarden, dat een fundering tuinhuis correct wordt toegepast. Van Esterik Betonwerken heeft alle expertise in huis om de handige klusser te helpen met de fundering tuinhuis.
Een fundering is echt nodig omdat het tuinhuisje anders zou gaan verzakken en niet meer waterpas staat. Het niet meer waterpas staan van een tuinhuisje veroorzaakt slecht sluitende deuren en ramen.

Verschillende mogelijkheden fundering tuinhuis

Wanneer je kiest voor een tuinhuisje wat als bouwpakket wordt geleverd, dan kan dit op een bestaande fundering worden opgebouwd. Dit kunnen tegels zijn maar zal meestal uit een betonnen vloertje bestaan. Ga je helemaal zelf een tuinhuisje bouwen dan kun je de wanden laten steunen op een betonnen vloer. Wat niet zoveel meer wordt gezien, is het funderen op hard houten palen.

Van Esterik Betonwerken

Ben je van plan om zelf een woning te gaan bouwen, dan is het meest voor de hand liggende, een betonnen vloer. Van Esterik Betonwerken heeft voor elke klus de juiste materialen en betonsamenstellingen. Een goede fundering is al het halve werk. Er moet wel rekening worden gehouden met o.a. de ondergrond, deze moet goed hard zijn. Leidingen kunnen, voordat de vloer wordt gestort, op hun plek worden gelegd. Een bekisting zorgt voor een goede mal waarin later het beton zal worden gestort. De binnenkant van de bekistingsbak wordt afgedekt met een speciale folie om de bekisting na droging weer los te krijgen.
Extra versteviging kan worden verkregen met matten van betongaas. Deze voorkomen het scheuren van de fundering. Als dit allemaal in gereedheid is gebracht, zal de betonspecialist de mal gaan volstorten met beton. Deze mal zal op hoogte worden gestort met een laser. De fundering heeft nu een paar dagen nodig om te drogen. Het is verstandig een wat langere droogtijd in acht te nemen. Om een te snelle droging tegen te gaan wordt er een afdekzeil op de net gestorte fundering gelegd.

Van Esterik Betonwerken