Soorten betonvloeren

Alle soorten Betonvloeren bij Van Esterik Betonwerken

Bij Van Esterik Betonwerken begrijpen we dat een betonvloer meer is dan alleen een functionele basis. Betonvloeren kunnen enorm variëren in structuur, afwerking en toepassingsgebied. Iedere soort betonvloer heeft unieke kenmerken en specifieke voordelen. Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende soorten betonvloeren die wij aanbieden, zodat u de ideale keuze kunt maken voor uw project.

Polybeton: naadloos en kostenefficiënt
Gepolierde betonvloer: hygiënisch en duurzaam
Printbeton: decoratief en veelzijdig
Uitgewassen beton: authentiek en functioneel
Gevlinderde betonvloer: stijlvol en praktisch
Geborsteld beton: veilig en antislip

Van Esterik Betonwerken plaatst onder andere betonvloeren voor huizen, terrassen, zwembaden, verandas en opritten.

soorten-betonvloeren zwembad-amsterdam


Polybeton

Polybeton, ook wel bekend als gepolierd beton, is een naadloze vloer die in verschillende diktes kan worden gelegd. Het installatieproces is snel en efficiënt, omdat er geen ondervloer of voegwerk nodig is. Hierdoor bespaart u op kosten voor materialen zoals tegellijm en voegsel. Deze betonvloer is niet alleen voordelig in aanschaf, maar biedt ook een strakke en moderne uitstraling.

Gepolierde betonvloer

Een gepolierde betonvloer is bijzonder hygiënisch dankzij de naadloze afwerking, wat betekent dat er geen voegen zijn die kunnen worden aangetast door bijtende producten. Deze vloer is eenvoudig te reinigen en droogt snel. Dit maakt polybeton ideaal voor garages en industriële omgevingen waar zware voertuigen en machines opereren. De vloer is bestand tegen zware belasting en is leverbaar in diverse kleuren, waardoor het een veelzijdige keuze is voor uiteenlopende toepassingen.


Printbeton

Printbeton, ook bekend als gestempeld beton, biedt de mogelijkheid om betonvloeren een decoratieve afwerking te geven die lijkt op materialen zoals hout, klinkers, kasseien of natuursteen. Dit type beton is beschikbaar in vrijwel elke gewenste kleur en is een populaire keuze onder particulieren die een trendy en esthetisch aantrekkelijke vloer willen.

Met een speciale afwerkingslaag kan printbeton een unieke uitstraling krijgen die perfect aansluit bij uw persoonlijke smaak en de stijl van uw woning of bedrijfspand. Deze vloer combineert de duurzaamheid van beton met de esthetische voordelen van andere materialen, zonder het onderhoudsintensieve karakter ervan.

Uitgewassen beton

Uitgewassen beton is een unieke variant op de traditionele betonvloer. Na het storten van het beton wordt een bindingsvertrager toegevoegd aan de toplaag, die vervolgens met een hogedrukreiniger wordt verwijderd. Dit proces onthult de steentjes in het beton, wat de vloer een authentieke en ruwe uitstraling geeft. De licht reliëfachtige structuur van uitgewassen beton maakt het een ideale keuze voor buitenruimtes zoals opritten en terrassen. Het biedt een uitstekende grip, wat het een veilige optie maakt voor gebieden die blootgesteld zijn aan weersomstandigheden.

Gevlinderde betonvloer

De gevlinderde betonvloer is een favoriet onder particulieren vanwege zijn industriële uitstraling en veelzijdigheid. Deze vloer combineert perfect met vloerverwarming, wat het een populaire keuze maakt voor moderne woningen. Het vlinderen van de vloer, een proces waarbij het beton wordt bewerkt met een vlindermachine, zorgt voor een verdichte en glanzende afwerking. Het vlinderen creëert een unieke, wolkachtige uitstraling op het betonoppervlak. Na het polijsten krijgt de vloer zijn definitieve glans, wat bijdraagt aan een stijlvolle look die zowel functioneel als aantrekkelijk is. Wilt u een betonvloer laten storten? Vraag via onderstaande button een offerte aan. 


Geborsteld beton

Geborsteld beton kenmerkt zich door een geribbelde afwerking die wordt verkregen door het beton te borstelen terwijl het nog vers is. Dit proces creëert fijne groeven die een antislip textuur vormen. Hierdoor is geborsteld beton ideaal voor toepassingen waar veiligheid en grip essentieel zijn, zoals parkeergarages, opritten en industriële omgevingen. Omdat geborsteld beton niet wordt gepolierd, blijft de antislip textuur intact, wat het een onderhoudsarme optie maakt. Het is een duurzame en veilige vloeroplossing die bestand is tegen zware belasting en langdurig gebruik.

Bel of mail voor meer informatie

Zoals u ziet, zijn er tal van mogelijkheden als het gaat om soorten betonvloeren. Elk type heeft zijn eigen unieke kenmerken en voordelen, geschikt voor diverse toepassingen. Bij Van Esterik Betonwerken helpen we u graag bij het kiezen van de perfecte betonvloer voor uw woning of bedrijf. Neem contact met ons op via 06-42379427 of info@vanesterikbetonwerken.nl, of vul ons contactformulier in voor meer informatie en deskundig advies.

Van Esterik Betonwerken

  • checkOplevering binnen 1 maand
  • checkPersoonlijke service
  • checkRuim 20 jaar ervaring
  • checkOveral in Nederland