Fundering op staal

Bent u op zoek naar een geschikte fundering voor uw woning of een bedrijfspand? Dan zijn er twee soorten funderingen mogelijk: een fundering op palen en een fundering op staal. Leest u hieronder wat Van Esterik Betonwerken voor u kan betekenen.

Bij een fundering op staal denkt u misschien dat de fundering bestaat uit stalen platen. Dat is een begrijpelijke maar verkeerde gedachte. Daarvoor hebt u niet direct een betonbedrijf nodig uiteraard. De fundering op staal dankt zijn naam aan het gegeven dat de ondergrond van de fundering zogenaamd ‘zo hard als staal’ is. Het zand op de ongegrond van de fundering is zo dicht op elkaar geperst dat het de massieve eigenschappen van beton heeft.

Gebaseerd op extreem vaste ondergrond

De fundering op staal is een funderingsmethode die gebaseerd is op een fundering op een extreem vaste ondergrond. En op die ondergrond kunt u kiezen voor onder andere plaatfunderingen, strokenfunderingen en poerenfunderingen. Strokenfunderingen worden tegenwoordig bij bouwprojecten het vaakst toegepast. Bij deze methode dragen twee stalen stroken de belasting over van het bouwobject op de ondergrond. Dit zorgt ervoor dat de vloer een gelijke belasting krijgt door zowel de trek- als de drukkrachten. Het staal vangt de trekspanning op en het beton vangt de drukspanning op.

fundering-op-staal fundering-op-staal-11 strokenfundering-luxe-villa-zeist

 

Gevoelig voor verzakking

Een fundering op staal moet altijd een sterke ondergrond krijgen. Deze methode is namelijk nogal gevoelig voor verzakkingen. Het hangt dus helemaal af van de ondergrond of een fundering op staal voor uw bouwproject geschikt is. Is de ondergrond niet sterk genoeg? Dan is het mogelijk om de grond te verbeteren tot een sterke ondergrond waarop de fundering op staal maken wel mogelijk is. Laat de specialisten van Van Esterik Betonwerken u hierover adviseren.

 

Gespecialiseerd in fundering op staal

Bij Van Esterik Betonwerken zijn wij gespecialiseerd in het aanleggen van funderingen op staal. Een fundering op staal, ook wel bekend als een directe fundering, is een veelgebruikte methode om stabiliteit en draagkracht aan een gebouw te bieden. In tegenstelling tot andere funderingssystemen, zoals paalfunderingen, wordt een fundering op staal direct op de grond geplaatst zonder gebruik te maken van palen.

Gedegen voorbereiding

Het proces van het aanleggen van een fundering op staal begint met een gedegen voorbereiding en grondonderzoek. Het is essentieel om de draagkracht en samenstelling van de bodem nauwkeurig te bepalen om de juiste funderingsdikte en -breedte te bepalen. Op basis van deze gegevens kunnen we de benodigde hoeveelheid beton en wapening berekenen. Bij het daadwerkelijke bouwproces graven we een sleuf op de plaats waar de fundering moet komen. Deze sleuf wordt vervolgens zorgvuldig geëgaliseerd en verdicht om een stevige basis te creëren. Vervolgens wordt er een bekisting geplaatst om het beton in de gewenste vorm te houden tijdens het storten.

Verhoudingen

We mengen het beton zorgvuldig en volgens de juiste verhoudingen. Daarna storten we dit in de bekisting. Hierbij wordt ook rekening gehouden met de benodigde wapening, die zorgt voor extra sterkte en stabiliteit. Na het storten wordt het beton zorgvuldig gevlakt en geëgaliseerd om een vlakke en gelijkmatige oppervlakte te creëren. Na het uitharden van het beton wordt de bekisting verwijderd en kunnen verdere bouwwerkzaamheden plaatsvinden. Een fundering op staal biedt een solide basis voor allerlei soorten constructies, zoals woningen, bedrijfsgebouwen en industriële faciliteiten.

Kwaliteit en duurzaamheid in fundering op staal

Bij Van Esterik Betonwerken streven we naar kwaliteit en duurzaamheid in al onze projecten. Onze ervaren vakmensen zorgen voor een nauwkeurige uitvoering van de fundering op staal, waarbij we rekening houden met de specifieke eisen en wensen van onze klanten. Als u op zoek bent naar een betrouwbare partner voor het aanleggen van een fundering op staal, bent u bij Van Esterik Betonwerken aan het juiste adres. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie of een offerte op maat. Wij staan klaar om u te helpen bij al uw funderingsbehoeften.

Van Esterik Betonwerken

  • checkOplevering binnen 1 maand
  • checkPersoonlijke service
  • checkRuim 20 jaar ervaring
  • checkOveral in Nederland