Fundering aanbouw

Fundering aanbouw

Of er nu een uitbouw of een aanbouw moet worden verwezenlijkt, een fundering is te allen tijden nodig.

Verschil uitbouw en aanbouw
Veel mensen denken dat een aanbouw hetzelfde is als een uitbouw. Dit is echter niet het geval. Beiden verschillen niet veel van elkaar maar er zit wel degelijk onderscheid in. Onder een uitbouw wordt verstaan dat een bepaalde ruimte uitgebouwd wordt. Dus wanneer een keuken groter moet worden, spreken we over een uitbouw. Bij een aanbouw wordt een afzonderlijke ruimte, aan een bestaand hoofdgebouw toegevoegd. Dat kan een garage zijn of bijvoorbeeld een kantoor of hobbyruimte. De fundering van deze aanbouw, dient stevig te zijn, vooral wanneer het een garage betreft.

Soorten aanbouw

Zijn er plannen om je huidige leefruimte uit te breiden met een aanbouw? Dan is een fundering aanbouw niet het eerste waar je aan denkt. Toch is deze nodig om een stevig bouwwerk te kunnen dragen. Van Esterik Betonwerken is o.a. gespecialiseerd in fundering tuinhuis, betonnen vloer storten, fundering aanbouw, betonvloer huiskamer, betonvloer woonkamer, betonvloer storten garage, betonvloer garage, betonvloer aanbouw en betonvloer uitbouw.
Een stabiele fundering is nodig om een gebouw duurzaamheid te geven. De fundering draagt als het ware de aanbouw vanaf de ondergrond. Krachten moeten zo veel mogelijk worden verdeelt over het oppervlak. Hoe groter het oppervlak is, hoe beter het gebouw wordt gedragen.
Er zijn een aantal funderingsmogelijkheden, die bijvoorbeeld uit de gemetselde en de houten variant bestaat. Een houten fundering zal altijd onder de waterspiegel moeten worden gecreëerd, anders ontstaat er houtrot. Een betonnen fundering is ronduit de beste keus omdat deze bestaat uit duurzaam materiaal. De fundering aanbouw, zal toch net als het hoofdgebouw, lang mee moeten gaan.

Erker aanbouw

De aanbouw van een erker geeft licht, ruimte en een groter woongenot. Soms zijn enkele meters aanbouw al voldoende om meer leefruimte te krijgen. Een aanbouw plaatsen is een hele onderneming, te beginnen met de fundering. Van Esterik Betonwerken heeft de juiste expertise in huis om een professionele fundering te storten. Een aanbouw welke aan een bestaande woning wordt toegevoegd heeft nogal wat deskundigheid nodig om alles in goede banen te leiden. Een goed overzicht is belangrijk evenals de kosten en de mogelijkheden van zo'n project.
Een aantal aanbouwprojecten die uitgevoerd kunnen worden zijn o.a.:

  • Erker
  • Garage
  • Hobbyruimte
  • Werkruimte voor pedicure, schoonheidsspecialiste
  • Schuur
  • Extra berging
  • Bijkeuken voor wasmachine etc.

Een aanbouw is een uitbreiding van je huis. Er is soms wel wat onduidelijkheid over vergunningen in deze. Elke gemeente heeft weer een ander beleid en handhaving van prijzen. Informeer vooraf wat een vergunning voor een aanbouw kost.

Van Esterik Betonwerken