Betonnen vloer storten

Betonnen vloer

Een betonnen vloer storten is een veel voorkomend karwei dat door Van Esterik Betonwerken dagelijks wordt uitgevoerd. Een professioneel bedrijf wat voor elke vloer een oplossing heeft. Oude of nieuwe ondervloeren, geen enkele draagvloer is voor Van Esterik Betonwerken een probleem. De expertise en kunde is van een hoog niveau.

Wat is beton voor materiaal?

In de bouw wordt dagelijks met beton gewerkt. Elementen en vloeren zijn tegenwoordig meestal van dit materiaal gemaakt, het is een harde, duurzame grondstof. Beton bestaat uit grind en zand en als bindmiddel wordt cement gebruikt. Om een mooie substantie te verkrijgen, wordt tijdens de samenstelling van mortel water toegevoegd. Soms worden er nog wat extra vul- en/of hulpstoffen aan toegevoegd. Door het water wordt de mortel niet alleen smeuïg, maar ontstaat er een chemische reactie. Deze reactie zorgt voor de verharding van het beton. Een extra stevig beton ontstaat door er bewapening aan toe te voegen. Een betonnen vloer storten wordt in de traditionele bouw nog steeds veelvuldig gebruikt.

Toepassingen van beton

Betongebruik zorgt bijvoorbeeld voor een stevige fundering of vloer. Is beton eenmaal op de ondervloer aangebracht en gedroogd, dan is deze niet gemakkelijk te verwijderen. Er moet dus goed worden nagedacht waar en op welke plek beton nodig is. Een betonnen vloer storten is werk voor een erkend bedrijf in betonwerken. Een betonnen vloer wordt op een ondervloer aangebracht en mag absoluut geen luchtbellen bevatten. De mortel moet goed gemengd worden. Door een bekisting van hout te maken, voor een vloer of andere vorm (aanrechtblad), kan rechtstreeks de mortelsubstantie in deze mal worden gegoten. Een bekisting is dus een afgebakende vorm. Is een bewapening nodig om het geheel nog steviger te krijgen, dan worden er voordat het betongietsel wordt gebruikt, ijzeren staven of bouwstaalmatten in de bekisting aangebracht. De chemische reactie zorgt voor een snelle verharding van het beton. De uitharding blijft heel lang doorgaan, zodat na verloop van tijd het beton keihard wordt.

Designvloer

Op zoek naar een designvloer? Een betonnen vloer storten met vervolgens de juiste afwerking, zorgt voor een aantrekkelijke, multifunctionele designvloer in elke woning. Een vloer van beton is slijt- en kras vast en bijzonder duurzaam. Ook uit hygiënisch oogpunt is een betonnen vloer een pluspunt. De vloer is snel en gemakkelijk te reinigen. Een betonnen vloer wordt in de loop der jaren alleen maar mooier. De design-uitstraling zorgt ervoor dat deze vloerkeuze in bijna elk interieur toegepast kan worden.

Van Esterik Betonwerken